Menu

Nieuws

1 mei 2020

Zorgfactuur 2.1.4 In de App Store, met Goede vrijdag als gewone werkdag of als feestdag.

9 maart 2020

Zorgfactuur 2.1.1 In de App Store, met btw-id in de factuur en een paar kleine verbeteringen.

8 maart 2020

Like ons op Facebook!

7 maart 2020

Zorgfactuur 2.1 In de App Store, met een filter op de dienstenlijst en een nettere layout van de factuur.

1 maart 2020

Zorgfactuur 2.0 In de App Store, met functies als pdf facturen versturen vanuit de app, etc.

10 januari 2020

Zorgfactuur 1.0 In de App Store! Een tool om je dagvergoeding uit te rekenen op basis van de ORT in de zorg.

Zorgfactuur handleiding

Bedrijf

Het bedrijf ... dat ben jij. Vul hier de gegevens in van jouw bedrijf. Bijvoorbeeld, je bedrijfsnaam, je eigen naam, je KvK nummer, BTW-id, emailadres, etc. Allemaal gegevens die nodig zijn om de factuur die je wilt opsturen te vullen, zodat de ontvanger van de factuur weet met wie zij/hij te maken heeft en aan wie het geld moet worden overgemaakt. Controleer vooral het bankrekeningnummer goed! Ook de bedrijfsnaam moet goed geschreven zijn, want banken willen tegenwoordig controleren of de naam en het bankrekeningnummer bij-elkaar horen!!

Klanten

Klanten zijn de bedrijven aan wie je een factuur wilt sturen. Als je net met de app begint, is de lijst met Klaten leeg. Tik op de + rechts-boven om een Klant aan te maken. De naam van je kontactpersoon wordt gebruikt in de aanhef van de mail die gestuurd wordt (die mail met de factuur erin). Het email adres wordt natuurlijk gebruikt om de mail met de factuur aan te sturen. De overige gegevens komen op de factuur te staan.

Bij de klant vul je bv in wat de betaaltermijn van de factuur is. Ook vul je hier het uurtarief in, of deze klant de ORT gebruikt (of een vast uurtarief), en of deze klant 5 mei erkent als feestdag.

Diensten

Een dienst is een 'keer dat je op het werk komt'. De eerste pagina in de app is de lijst met ingevoerde diensten. Als je nog geen diensten hebt ingevoerd, is deze lijst dus leeg. Als je gewerkt hebt, kan je een dienst invoeren. Misschien is het handig om iedere keer vlak na een dienst deze in de app in te voeren, maar je kan dat ook doen aan het einde van een factuur-periode. Hiervoor kies je de klant waarbij je die dag gewerkt hebt (als je geen klanten hebt ingevoerd kan je geen dienst invoeren).

Vervolgens kies je het uurtarief, maar deze moet al goed staan, omdat die al is ingevoerd bij het invullen van de Klant.

Je kan een opmerking bij de dienst geven, die komt ook op de factuur te staan. Hier kan je bv de afdeling vermelden waarop je gewerkt hebt.

Uiteraard kan je hier ook de start- en eindtijd van je dient invullen. Als je dienst langer dan 5 uur duurt, ben je wettelijk verplicht om een half uur pauze te nemen. Standaard wordt de pauze gekozen 'in het midden van je dienst', maar je kan zelf invoeren hoe laat je pauze begon.

Als je de gegevens aanpast, wordt automatisch het factuurbedrag voor deze dienst uitgerekend. Als je de exacte berekening wilt zien, of controleren, dan tik je op de regel met het factuurbedrag, en onder die regel verschijnen de periodes met hun percentages (indien ORT, de percentages van je onregemlatigheidstoeslag, indien geen ORT, altijd 100%) en het deel-bedrag voor deze periode. Al deze deel-bedragen opgeteld, leveren samen het factuurbedrag van deze dienst op.

Hou er wel rekening mee dat die deelbedragen tot op de cent zijn afgerond. Het kan dus zijn dat het factuurbedrag een paar cent afwijkt van de optelsom van alle deelbedragen. Dat komt doordat de optelling voor het factuurbedrag de onafgeronde deelbedragen gebruikt!

Een dienst kan verwijderd worden door naar links te swipen (als die dienst nog niet in een factuur is opgenomen)

Facturen

Eens in de week, 4 weken of maand 'mag' je een factuur sturen naar iedere klant. Zorg ervoor dat je diensten allemaal (en correct) zijn ingevoerd.

Begin met het invullen van een factuurnummer. Wettelijk is bepaald dat de factuurnummers uniek moeten zijn en direct op elkaar moeten volgen. Kies bv 2020-0001 en dan 2020-0002. Je mag geen getal overslaan.

Vervolgens kies je de Klant waarje de factuur naar wilt sturen.

De betaaltermijn is alvast ingevuld (die was bepaald in de Klant waarvoor je werkt) en kan je hier niet aanpassen.

Vervolgens kies je de eerste dag van de factuur, en de laatste. De app zoekt nu alle diensten bijelkaar die begonnen in die periode ... bij deze klant.

De app rekent nu het totaalbedrag uit. Die zie je onderaan bij het veld 'Totaalbedrag' staan. Als je de afzonderlijke diensten in deze factuur wit zien, dan kan je op die (totaalbedrag) regel tikken en alle diensten verschijnen in beeld.

Vervolgens kan je op 'Verstuur' tikken en er wordt een factuur gegenereerd (een PDF) en een email met die factuur komt in beeld, gericht aan de klant en jezelf (voor je eigen administratie). Tik nu op de vette pijl rechtsboven om de factuur te versturen.

Later kan je de facturen nog bekijken door in de lijst met facturen op een factuur te tikken. Je ziet dan alle gegevens, inclusief alle diensten die in deze factuur zijn meegenomen.

Een dienst kan verwijderd worden door naar links te swipen. Als je nu in de 'Diensten' lijst kijkt, dan zie je het factuurnummer waar die betreffende dienst in is opgenomen. Als een dienst is opgenomen in een factuur kan je die dienst niet meer verwijderen.

Design provided by Free Web Templates - your source for free website templates